RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Львові попрощалися з відомим художником: фото та відео

У суботу, 8 січня, у Львові простилися з художником та іконописцем Остапом Лозінським, який помер від ускладнень коронавірусної інфекції у віці 38 років.

Про це пише “Твоє місто”.

Прощання відбулося у каплиці Стрітення Господнього, у старому корпусі Українського католицького університету, а поховали художника на Личаківському цвинтарі, куди прийшли проводити його в останню путь сотні львів'ян.

Остап Лозинський народився у Львові 1983 року. 2006 року він завершив навчання у Львівській Національній Академії Мистецтв.

Протягом десяти років (з 2006 по 2016 роки) Лозінський обіймав посаду завідувача сектору виставково-експозиційної роботи Національного музею у Львові імені Андрія Шептицького та був куратором виставкових та видавничих проектів.

Художник також брав участь у створенні практичної інклюзивної освітньої програми, співпрацював із НМЛ ім. А. Шептицького, Міжнародним благодійним фондом “Карітас” та благодійною організацією “Мальтійська служба допомоги”.

З 2017 року Лозінський викладав теоретично-практичний курс "Основи композиції" в іконописній школі "Радруж" Українського Католицького Університету.

Раніше ми писали про смерть керівника Одеського художнього музею, одного з основних художників "Української нової хвилі" Олександра Ройтбурда.