RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

7 порад психолога, як почати працювати після свят

Новорічні свята - це найдовші вихідні в році. У цей період всі короткочасно забувають про робочий графік, і просто відпочивають у колі сім'ї та друзів зі святковим та веселим настроєм. Однак повернутися до робочого ритму життя після цього, як правило, досить важко. Принаймні психологічно. Але психологи можуть дати кілька порад, завдяки яким це завдання можна буде значно спростити.

Портал Womanhit опублікував 7 порад від психолога, як побудувати нормальний робочий процес після тривалих свят.

Включайтесь у робочий ритм завчасно

Згадати свої робочі обов'язки потрібно за кілька днів до того, як ви знову вийдете на роботу. Таким чином, можна буде поступово відновити робочий ритм життя. Умовно кажучи, не ходіть весь день у піжамі та продовжуйте хоч трохи займатися ретельним плануванням справ. Це буде непогана репетиція перед робочими буднями.

Продовжіть свято

Різке повернення до роботи після святкових ідилій призводить до зневіри. Це, безсумнівно, вплине на якість вашої роботи, що може призвести до проблем. Продовжіть для себе свято. Наприклад, візьміть на робоче місце милу дрібничку, яка підніматиме настрій і нагадуватиме про те, що свято все ще з вами. Не беріть з першого дня їжу в контейнерах. Набагато краще дозволити собі кілька днів після свят пообідати у кафе. І частіше виходьте на прогулянки, якщо є така можливість.

Не робіть все і одразу

У перші тижні після свят не ставте собі глобальні завдання. Все має відбуватися плавно та поступово. Думки про те, як вам знову доведеться важко працювати весь рік, вас лише гнітитимуть. Найкраще розбити все на кілька короткострокових цілей, які не вимагатимуть величезних зусиль.

Намагайтеся спочатку відстороняти себе від рутинної та складної роботи

До рутинної та складної роботи після свят потрібно заздалегідь підготуватися. Спочатку беріться за щось просте, потім – поступово ускладнюйте робочий процес. Підготовка, швидше за все, плавно перейде у виконання, але без тяжких почуттів та зайвого стресу.

Чергуйте роботу з короткочасними перервами. Під час таких перерв не думайте про роботу взагалі. Це допоможе переключитися, розслабитися і не відчувати, що завдання, які перед вами поставлені, тиснуть непідйомним вантажем.

Діліться враженнями про свята з колегами

Дізнайтеся у друзів по роботі, як вони провели свій святковий уїк-енд, та поділіться з ними своїми враженнями від нього. Причому найкраще зробити це всім робітничим колективом, зібравшись за одним столом. Це неодмінно покращить вам настрій.

Не бійтеся мріяти

Звичайно, свята щойно закінчилися, і настав час думати про роботу. Але у будь-якої роботи має бути мета. Можливо, ви хочете відправитися в подорож або зробити дорогий подарунок коханій людині. Саме для цього потрібна робота. Вона – засіб досягнення вашої мрії. І чим конкретніша мрія, тим більше стимул виконувати свою роботу якісно, навіть якщо не хочеться.

Раніше ми також повідомляли про те, скільки продуктів українці викидають на звалище у свята.