RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Снігу намете більше метра: якою буде погода на зимових курортах у Карпатах

Протягом тижня на українських гірськолижних курортах прогнозується похмура погода. Однак, в цілому, неприємних природних явищ не передбачається – буде відносно морозно, можливі опади у вигляді дрібного снігу, несильний вітер та відсутність різких температурних перепадів.

Буковель

Найближчого тижня у Буковелі буде досить морозно: удень стовпчики термометру опускатимуть до -5–8°С, уночі — до -12–13°С. Сонячних днів не передбачається, але і сильних штормових вітрів також не буде, середня швидкість вітру становитиме 2–5 м/с, а 20 січня можливе його посилення 6–6,2 м/с. Кожного дня прогнозується випадання дрібного снігу, який випадатиме або з невеликими кількагодинними інтервалами, або йтиме протягом дня. Висота снігового покриву сягатиме 50 см у нижній частині схилу та 70 см угорі.

Славське

Температура повітря у селищі протягом найближчого тижня коливатиметься від -5 до -8°С. Уночі вона буде знижуватися до -9–10°С. Протягом шести днів погода буде хмарною, за винятком свята Водохреща, – 19 січня у Славськомуненадовго вийде сонце. Кожного дня прогнозуються інтенсивні снігові опади. Швидкість вітру сягатиме 2,3–5 м/с, за винятком 20 січня – тоді вітер розженеться до 7,7 м/с (з поривами до 19 м/с). Висота снігового покриву сягатиме 13–14 см, але до 20-21 січня цей показник до 20–21 см.

Драгобрат

Удень температура повітря становитиме -7–10 °С, уночі — до -13 °С. Можливі несильні вітри - від 0,3 до 4,4 м/с, але 20 січня їх сила дещо підвищиться - до 5,4 м/с (можливі пориви до 10–12 м/с). Висота снігового покриву на Драгобраті досягне 131–133 см.

Сніголавинна небезпека

У високогірних районах Івано-Франківської області та на сході Закарпаття зберігається висока сніголавинна небезпека при незначних навантаженнях і на крутих схилах. Також, ймовірність сходження снігових лавин прогнозується у середньогір'ї Львівщини та в горах Чернівецької області.

Раніше ми писали, що Україну занесе шаром снігу до 131 см.