RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Підробляєш – сплачуй податок державі: перелік видів діяльності розширили з 14 до 27

Влада планує розширити список оподатковуваних підробітків громадян з 14 до 27. Таким чином, наймані працівники, які у свій вільний час займаються підробітком, але при цьому не зареєстровані як ФОП (наприклад, надають послуги таксі на власному авто), матимуть можливість легалізувати додатковий дохід.

Про це розповів в інтерв'ю "УНІАН" голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

"Хочу одразу наголосити, що вона буде добровільною, тобто тільки для тих, хто матиме бажання скористатися такою можливістю. Вона стосуватиметься сфери таксі, а також 27 видів іншої діяльності. Суть полягає в тому, що треба надати можливість найманим працівникам, які Крім основної роботи, наприклад, вечорами таксують, робити це легально і офіційно і навіть без оформлення як ФОП", - уточнив Гетьманцев.

При цьому він додав, що у такому разі підробним громадянам для встановлення РРО не знадобиться жодне додаткове обладнання. Буде достатньо смартфона та встановленого на ньому додатку "Дія".

Так, у разі отримання додаткового доходу людина повинна буде 5% заплатити державі. Працюватиме це лише для тих, хто, власне, цим користуватиметься.

Раніше ми також повідомляли, що українцям пообіцяли суттєво знизити податок на зарплату.