RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Логічних пояснень немає: влада не пускає в зону ООС сотні іноземних журналістів

На тлі загострення ситуації на Донбасі близько 400 журналістів провідних світових ЗМІ не можуть отримати акредитацію для доступу на фронт до району ООС. Лише 25 іноземних журналістів отримали допуск для висвітлення обстрілів дитячого садка та школи.

Про це у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

Як приклад, він розповів, що один з найбільших німецьких телеканалів ZDF не може отримати доступ для висвітлення ситуації на фронті.

"Жодних логічних пояснень цьому факту немає - військові кажуть, що такі вказівки йдуть від керівництва країни. Є журналісти, які більше місяця в Україні не можуть отримати допуск на фронт", - пише Бутусов.

Він наголосив, що доступ іноземних медіа до зони бойових дій дуже важливий, щоб продемонструвати масштаби російської агресії.

"Зараз Україна має найбільші в нашій історії можливості відкрити правду про війну всьому світу, здобути повну перемогу в громадській думці в усьому світі, створити рішучу інформаційну та політичну перевагу над російськими агресорами", - пише журналіст.

Бутусов закликав владу вибачитися за образи журналістів та нормально організувати висвітлення війни. Він додав, що недопуск західних медіа до зони бойових дій – це не робота на користь України, а робота проти України.

Як повідомляв "Апостроф", 19 лютого українська делегація, у складі якої були народні депутати від "Слуги народу" та члени комітету Верховної ради з питань нацбезпеки, потрапила під обстріл на Донбасі.