RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Керівники прокуратури щороку лише обіцяють розслідувати розстріли на Майдані - політолог

Розслідування щодо розстрілів на Майдані в 2014 році досі не завершено і "навряд чи колись буде".

Про це у Facebook написав політичний експерт Данило Богатирьов.

"Про відсутність належного розслідування загибелі людей на Майдані говорять навіть у Європі, - зазначив він. - Ще рік тому, 21 січня 2021, Європейський суд з прав людини виніс рішення щодо низки справ про ті події. Згідно з документом, офіційні розслідування в багатьох випадках були. Однак, питання про те, що ж насправді відбувалося на Майдані в лютневі дні 2014 продовжують турбувати українське суспільство. Так, сьогодні у Києві пройшла акція, присвячена роковинам розстрілів на Майдані, де загинуло понад 100 громадян".

За словами Богатирьова, учасники заходу вимагали завершити розслідування трагедії та покарати винних.

"Як заявляють протестувальники, керівники прокуратури щороку дають нову порцію обіцянок про розслідування розстрілів на Майдані, а потім забувають про цю тему до наступних роковин, - написав політолог. - У зв'язку з цим учасники акції вимагають відставки керівників силових органів, генпрокурора Ірини Венедиктової та президента Володимира Зеленського".

У центрі Києва 20 лютого відбулася численна акція, присвячена роковинам трагічних подій на Майдані, де у 2014 загинуло понад сто людей. Близько 4 тисяч учасників акції вимагали завершити розслідування подій на Майдані та покарати винних.

Крім того, мітингувальники вигукували заклики вийти з Будапештського меморандуму, який не здатний захистити Україну від зовнішньої агресії. Не отримавши відповіді на свої вимоги, активісти запалили димові шашки та фаєра і кілька разів намагалися прорвати кордон поліції, внаслідок чого почалася бійка.