RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

Гниє і руйнується: у мережі показали фото занедбаної дачі Ющенка у Карпатах

У мережі Інтернет показали фото занедбаної дачі третього президента України Віктора Ющенка у Карпатах. Покинуті споруди гниють та руйнуються.

Про це написав засновник Еxplorer.lviv Андрій Риштун у соцмережі Facebook.

Дача експрезидента розташована поблизу села Татарів на Івано-Франківщині. Політик там відпочивав упродовж 2005-2015 роках, проте нині на території - покинутий будівельний майданчик. Примітно, що на території є охорона, яка не дозволила потрапити на дачу дигерам.


Як пише автор такого дослідження, дача розташована біля водоспаду Гук.



"Хоч це і заповідна територія, але будуватися там можна. Адже раніше на місці дачі був хутір і жили люди. Зараз від хутора залишилася лише одна стара хата. А до дачі є міст зі шлагбаумом, електричні стовпи та охорона. Ми прикинулися туристами що заблукали і прогулялися територією дачі", - розповів він.



За його словами, на території - суцільний будівельний майданчик: дерев’яні будиночки знесли, а на їх місці звели масивні конструкції з каменю та бетону. Вуликів Віктора Андрійовича теж немає, лишилась дерев'яна церква.


Очевидно, що будівництво затіяли масштабне, проте з невідомих причин закинули. Судячи з чагарників по території та моху на цеглі – років п’ять все стоїть точно.

"Чому так сталося що дачу Ющенка покинули – невідомо. Шкода вкладених праці і грошей, бо воно зараз гниє та руйнується. А місце тут дуже красиве, тихе, затишне", - каже дослідник.

Раніше "Апостроф" писав, що вчені знайшли стародавні руїни на дні затоки – це може бути легендарний храм Геркулеса.