RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Заради нашої перемоги: у СБУ розповіли, навіщо вводять надзвичайний стан

Рішення влади тимчасово запровадити надзвичайний стан по всій території України необхідне та виважене. Воно допоможе запобігти дестабілізації в країні.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

“Задля безпеки держави та нашої перемоги у гібридній війні ми маємо перш за все працювати на випередження, заздалегідь реагувати на виклики та продумувати кожен свій крок уперед, враховуючи потенційний розвиток різних сценаріїв”, – йдеться у заяві.

Наголошується, що ескалація на сході країни супроводжується спробами розхитати українське суспільство за допомогою панічних настроїв, кібератак, інформаційно-психологічних операцій, а також активізації агентів впливу та диверсантів РФ.

Таким чином, запровадження НП дає додаткові інструменти для посилення захисту об'єктів критичної інфраструктури та громадського порядку, профілактики диверсій, а також протидії іншим проявам гібридної війни.

Наголошується, запровадження НП не означає, що життя українців ускладниться, а всі можливі механізми будуть одразу застосовані. Адже кожному регіону України притаманна своя специфіка безпеки.

У СБУ уточнили, що йдеться про запровадження саме надзвичайного, а не воєнного стану, і додали, що його буде скасовано, як тільки відпаде така необхідність.

Раніше мер столиці Віталій Кличко звернувся до киян через запровадження надзвичайного стану.