RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні проведуть навчання резервістів: скільки людей призовуть

В Україні з метою проведення навчань призвуть 14,2 тисячі резервістів територіальної оборони. Навчання триватимуть близько місяця.

Про це повідомив командувач Сил тероборони Збройних сил Юрій Галушкін на селекторній нараді щодо запровадження надзвичайного стану в країні, інформує пресслужба Офісу президента.

Організують та проведуть збори резервістів територіальної оборони по всій країні найближчим часом.

"Передусім на навчання на 30 діб буде призвано 14 200 резервістів в окремих районах і областях", - йдеться в повідомленні.

Посадовець не виключає, що надалі будуть проведені збори у всіх бригадах та батальйонах. Перші навчальні збори тероборони заплановані у Маріуполі, Сєверодонецьку та Краматорську.

Він закликав керівників обласних держадміністрацій сприяти та підтримати сили тероборони під час організації та самого проведення навчань.

У пресслужбі додають, що учасники наради обговорили деталі плану дій за різних ситуацій, організацію роботи медзакладів, дії військово-цивільних адміністрацій Луганщини та Донеччини, влади Маріуполя, охорону якого планують посилити.

В Україні 23 лютого стартував призов резервістів на військову службу. Під призов підпадають громадяни 18-60 років, офіцери, рядовий і сержантський склад.

Також "Апостроф" спостерігає за останніми новинами щодо подій в Україні. Зокрема, Верховна Рада одноголосно дозволила Кабміну протягом трьох місяців перерозподіляти кошти з будь-якої статті держбюджету на захист та оборону.