RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

Окупанти дістали по зубах під Києвом і втратили генерала під Харковом: зведення Генштабу на кінець 7 березня

Міністерство оборони України оприлюднило зведення з лінії фронту російсько-української війни станом на кінець понеділка, 7 березня.

Про це повідомляє у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби противник проводив перегрупування своїх сил для організації штурму Києва. Окупанти планують залучити до цієї операції найбільш боєздатні частини та підрозділи зі складу наступних підрозділів:

  • спеціального полку Росгвардії імені Рамзана Кадирова (Грозний);
  • 27-го загону СПП "Кузбас" (Кемерово);
  • 604-го центру ЗПГ "Витязь" (Москва) Росгвардії;
  • приватної військової компанії "Ліга (колишня ПВК "Вагнер").

На Поліському напрямку противник силами окремих підрозділів зі складу кількох загальновійськових армій ЗС РФ, а також Тихоокеанського Флоту Східного військового округу та Повітряно-Десантних Військ ЗС РФ зосередився в районах населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів.

У той же час, російські війська після форсування річки Ірпінь у районі Раківки розпочали наступальні дії, але зазнали значних втрат у живій силі та техніці, втратили частину наступального потенціалу та були зупинені.

Проте противник не залишає спроб блокувати Чернігів та здійснити наступ на Суми. Також російські окупанти планують вийти на Дніпро та Запоріжжя, намагаються прорвати оборону Маріуполя, але у них не виходить.

Противник зупинено на підступах до Миколаєва, проводить перегрупування військ для відновлення наступу.

У цілому нині морально-психологічний стан супротивника низький - він деморалізований через великі втрати у живої сили та військової техніки, на окремих напрямах вдається до дезертирству. Тим не менш, окупанти застосовують терор проти мирного населення - при спробі взяття Ізюму окупанти зазнали втрат і були змушені відступити. У якості помсти вони почали обстрілювати об'єкти цивільної інфраструктури, включаючи житлові приміщення.

Серйозні втрати окупанти зазнали під Харковом - там Збройні сили України ліквідували начальника штабу та першого заступника командувача 41-ої армії Центрального військового округу Росії Віталія Герасимова.

Раніше ми повідомляли, що російські нацисти рвуться до Києва із заходу, півночі та сходу, проте президент Володимир Зеленський залишиться в українській столиці доти, доки не здобуде перемогу.