RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Війну проти України хочуть зупинити, її мають намір продовжувати лише дві людини: важлива заява розвідки

У військово-політичному керівництві Російської Федерації почалися великі проблеми. Більшість путінських генералів усвідомлюють безглуздість війни з Україною та хочуть її зупинити.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Він розповів про те, що насправді зараз є лише дві людини, які абсолютно прямо виступають за те, щоб і далі воювати в Україні. Йдеться про російського президента Володимира Путіна та міністра оборони Сергія Шойгу.

"Всі інші намагаються це зупинити – хто активніше, хто мовчки, хто навіть саботує деякі команди керівництва. Навіть генералітет РФ виступає здебільшого проти", – пояснив ситуацію в РФ голова української розвідки.

Буданов підкреслив, що окупаційні війська ворога лише за два тижні зазнали таких втрат, яких раніше ще не бачили.

"Наведу цікаву статистику: станом на сьогодні (11 березня) 18 батальйонів тактичних груп втратили свою боєздатність, 13 із них повністю знищені. Тобто 31 батальйонна тактична група за два тижні фактично втратила боєздатність" , - розповів він.

Розуміючи ці втрати, а також - спостерігаючи за всіма економічними проблемами, які послідували за військовим вторгненням, у РФ почали розуміти, що треба припиняти війну. Тому всередині військово-політичного керівництва Росії розпочалися великі проблеми.

Нагадаємо, раніше Буданов також розповів про те, як Росія може використати ядерний шантаж.