RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нічого героїчного там немає: журналістка назвала фейком протест журналістки в ефірі росТВ

Українські журналісти вважають, що протест в ефірі співробітниці "Першого каналу" Марини Овсяннікової проти війни є фейком та спланованою російською пропагандою.

Зокрема, такої думки дотримується журналістка Альона Романюк.

Вона підозрює, що поява в кадрі активістки з антивоєнним плакатом є постановкою.

"Жінка з плакатом - ніяка не героїня. Вона продовжує робити те, що і робила - підтримувати кремль... змістила акценти. Нібито показуючи щире розкаяння, фактично зараз буде "мучєніцей". Принаймні такий образ їй ліпитимуть медіа - саме так працює роспропаганда. У своєму відео вона розказує про братовбивчу війну і про братніє народи (згадуємо статтю путіна про адін народ) - старезний наратив руснявої пропаганди. Тому нічого героїчного там нема. Постановка, вкид і подальше просування пропагандистських наративів ворога", - йдеться у повідомленні.

Мовляв, замість руйнування українських міст російськими ракетами, вбивства мирних громадян і жахіть, які влаштувала російська армія в Україні, тепер у твітері обговорюють дану постановку, вважає журналістка.

Також користувачі соцмереж припускають, що це дійсно міг бути креатив російських "інфомаційних військ". Теж звертають увагу про збіг з головними месенджами Кремля про: "братскіе народи", "во всьом вінават адін чєловєк - путін".

14 березня в ефірі російського "Першого каналу", який є одним із рупорів пропаганди та війни проти України, з'явилася жінка в кадрі з антивоєнним плакатом. Перед цим вона записала звернення-зізнання, що брала участь у пропаганді та тепер жалкує.

Раніше повідомлялося, що після затримання Овсяннікової - місце перебування її невідоме.