RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Окупанти зазнали втрат і відступили від Маріуполя: зведення Генштабу ЗСУ на ранок 15 березня

Попри те, що Маріуполь страждає найбільше від нападу російських фашистів, ЗСУ продовжує тримати удар і давати гідну відсіч противнику.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

На 20 добу героїчного протистояння українських воїнів проти російських загарбників військова ситуація залишається стабільною – найбільше страждає північ і південь країни, ЗСУ роблять усе можливе, аби стримати і вигнати ворога з українських земель.

Так, за попередню добу угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України було уражено чотири вертольоти, один літак та винищувачем збито крилату ракету ворога. Вороги намагаються утримати свої позиції на уже зайнятих рубежах, а усі спроби наступальних операцій зазнають поразки.

Окрім цього, українські воїни успішно відбили атаки загарбників, що намагаються захопити багатостраждальний Маріуполь. Загальні втрати ворога склали близько 150 осіб, 2 танки, 7 БМП та один БТР. Після понесених втрат окупанти припинили наступальні дії та відступили.

Артилерія і авіація нанесли вогневе ураження по скупченню військової техніки та колонах ворога на маршрутах висування. За наявною інформацією, за результатами артилерійського вогневого нальоту було знищено 12 одиниць автомобільної техніки.

Також втрат зазнали батальйоні тактичні групи зі складу 336-ї окремої бригади морської піхоти та 11-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Відзначається, що російські загарбники продовжують нещадно нищити інфраструктуру українських міст. Окрім того – вони використовують заклади охорони здоров’я на тимчасово захоплених територіях України для лікування пораненого особового складу. А також, розміщують озброєння та військову техніку на території об’єктів цивільної інфраструктури.

За наявною інформацією, у зв’язку з неспроможністю підтримання функціонування установ та організацій забезпечення життєдіяльності населених пунктів на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО, окупанти вимушені призупинити мобілізацію робітників комунальної сфери.

Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмов військовослужбовцями ЗС РФ виконувати накази командування. Також, за наявною інформацією, мобілізовані мешканці з тимчасово окупованої території окремих районів Луганської області, направляються для поповнення втрат діючих частин російських окупаційних військ, що залучені до бойових діях на території України.

Раніше ми публікували зведення Генштабу на кінець 14 березня.