RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Як людям похилого віку впоратися зі стресом під час війни: поради психолога

Деяким категоріям людей доводиться особливо важко під час війни – дітям, жінкам, людям похилого віку.

Як допомогти літнім людям впоратися із тривожністю під час воєнних дій розповідають у Telegram-каналі “Психологічна підтримка”.

Відзначається, що люди похилого віку усе близько сприймають до серця, а стан тривоги негативно впливає на їхню емоційний і фізичний стан.

Аби допомогти стареньким пережити нелегкі часи, перш за все необхідно згуртуватися – це буде корисно для всіх.

Зв’язок

Незалежно від вашого місцеперебування чи людей похилого віку, по можливості, варто підтримувати зв’язок – спілкуватися вранці і ввечері, хоча б по телефону, не проявляючи власну тривогу. Діти також допоможуть розрядити обстановку – передавайте їм слухавку, нехай піднімуть настрій бабусі чи дідусю.

План

Необхідно обговорити план дій у разі непередбачуваних ситуацій. Обговорення найдрібніших деталей максимально коректно і за пунктами заспокоїть літніх людей.

Запаси

Якщо стареньким буде спокійніше мати запаси певних продуктів – нехай вони куплять усе необхідне. Це нормальна реакція людей, які пам’ятають війну та голод.

Здоров’я

Варто попіклуватися про здоров’я своїх немолодих близьких – запитати, як вони себе почувають, чи всі ліки у них є та за необхідності докупити необхідне. Ці дії також допоможуть їм почуватися спокійніше.

Новини

Необхідно накласти табу на деякі новинні канали та пояснити, що інформацію варто брати лише з офіційних джерел. Можна допомогти обрати одне чи кілька ЗМІ, яким ви довіряєте та сфокусуватися саме на них – це допоможе огородити близьких від фейків.

Обійми

У цей непростий час звичні тактильні відчуття стануть тихою гаванню для рідних людей і подарують відчуття спокою.

Ні - політиці

Не варто дискутувати на політичні теми із близькими, адже розлад у стосунках батьків і дітей під час війни нікому не піде на користь.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як парі зберегти та зміцнити стосунки під час війни: поради психолога.