RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Названі дати найсильніших магнітних бур наприкінці березня та у квітні

Українцям розповіли про магнітні бурі: кілька несприятливих днів для самопочуття очікуються наприкінці березня та в квітні 2022 року.

Про це пише журнал НВ, посилаючись на експертів.

Магнітні бурі, які виникають через спалахи темних плям на Сонці, здатні суттєво вплинути на здоров'я певної категорії осіб. Йдеться про метеозалежних людей. Також під ударом ті, чий імунітет ослаблений - геомагнітні бурі здатні посилити втому і прояви хвороб. Основні симптоми, на які найчастіше скаржаться: тахікардія, головний біль, підвищений тиск, слабкість, порушення апетиту, а також нервова збудженість.

Так, великі магнітні бурі очікуються 31 березня, 1 та 2 квітня. Надалі упродовж місяця великих бур не передбачається.

Незначні геомагнітні коливання прогнозують 7 квітня. Також очікуються з 18 по 20 квітня, проте їхню потужність передбачити поки неможливо.

Що робити під час магнітних бур

Мінімізувати вплив магнітних бур на організм можна, якщо людина заздалегідь знає точну дату. До неї слід підготуватися: добре відпочити, виспатись, дотримуватися режиму харчування та пиття. Саме водний баланс особливо важливий у дні магнітних бур. Експерти радять пити як чисту воду, так і чаї, компоти, трав'яні збори, цикорій.

Не варто вживати алкоголь, кофеїн, переїдати. Потрібно утриматися від жирної, гострої, пересоленої чи солодкої їжі. Основними продуктами у ці дні мають стати овочі, фрукти та зелень.

Також у дні магнітних бур утриматися від силових тренувань, натомість можна просто погуляти на свіжому повітрі.

Раніше "Апостроф" розповів, як позбутися кошмарів під час війни.