RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Що робити, якщо не встигли добігти до укриття під час обстрілу: відеоінструкція

Під час обстрілів російськими окупантами українських міст нещадно руйнуються житлові будинки, в результаті чого гинуть й мирні жителі, які залишаються вдома.

Державна служба надзвичайних ситуацій проінформувала українців, як захистити своє життя, якщо не встигли добігти до бомбосховища під час обстрілу.

Правило двух стін допомагає врятувати життя. Для цього потрібно перебувати у коридорі або у ванні, головне, щоб між вікнами та вами було дві стіни, тоді друга стіна прийме на себе весь удар.

Якщо виникла пожежа, українцям радять негайно зателефонувати на "гарячу лінію" 101. Оператору потрібно вказати точну адресу місця знаходження, а також поверх та номер квартири.

У самому будинку треба заздалегідь призначити людину, яка збиратиме інформацію про всіх сусідів: скільки проживає людей, у яких квартирах вони знаходяться. У разі надзвичайної ситуації потрібно повідомити цю інформацію рятувальникам. Щоб у першу чергу вони могли евакуювати людей із цього переліку, а тільки потім перевіряти ймовірно порожні квартири, аби переконатися, що в них немає людей.

Нагадаємо, де ховатися у квартирі під час ракетного обстрілу, інструкція для українців.