RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Демонтовані незаконні рекламні щити стануть протитанковими їжаками - Кубраков

В усіх регіонах України, а особливо поблизу зон активних бойових дій, триває масовий демонтаж незаконних рекламних конструкцій, які переробляються на потреби оборони.

Здебільшого вони стають протитанковими їжаками, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков та оприлюднив відео рекламних щитів, які Служба автомобільних доріг у Київській області почала демонтувати на Бориспільській трасі.

"Тривалий час їх хаотично та з порушенням законних процедур встановлювали на узбіччі однієї з найзавантаженіших доріг України. Тепер білборди служитимуть силам оборони — ними укріплять барикади, а з найбільш міцних частин зробимо протитанкові їжаки", - розповів міністр.

За його словами, подібний демонтаж наразі відбувається по всій країні.

Міністр також нагадав, що з перших днів війни для дезорієнтації ворога в Україні було запроваджено демонтаж дорожніх знаків.

Наразі вони зберігаються на складах, а після перемоги знову повернуться на узбіччя доріг, на відміну від незаконних білбордів.

"І, звісно ж, залишимо на пам’ять про перемогу уже відомі на весь світ знаки (з незначним цензоруванням), що вказують на єдиний можливий напрямок руху для сил окупанта на нашій землі", - додав Кубраков.