RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Частині українців можуть скасувати плату за комуналку

Верховна Рада України розглядає питання щодо звільнення від оплати житлово-комунальних послуг тих українців, які втратили свої будинки внаслідок повномасштабної агресії з боку Росії.

Проект відповідного нормативно-правового акту опубліковано на сайті українського парламенту.

Йдеться про законопроект, який передбачає внесення змін до заключних та перехідних положень Закону України "Про житлово-комунальні послуги". Автором даного законопроекту є народний депутат від фракції "Слуга народу" Анастасія Ляшенко - документом пропонується доповнити закон, що вже діє, пунктом з наступним змістом:

"Тим споживачам житлово-комунальних послуг, чиї житлові та/або нежитлові приміщення були повністю або частково зруйновані внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, починаючи з 24 лютого 2022 року, оплата послуг ЖКГ, у тому числі плата за абонентське обслуговування, оплата послуг із розподілу (доставки) природного газу, що не нараховується і не оплачується", - йдеться в тексті законопроекту.

Раніше ми повідомляли, що після нападу РФ на Україну в країні ввели військовий стан, який повністю змінює всі сфери життя. Саме тому жителі країни почали задаватися питанням, що робити з комунальними платежами у цей час.