RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Що робити, якщо вас зґвалтували: поради та контакти безкоштовної допомоги

В умовах повномасштабної військової агресії Російської Федерації проти України частими стали злочини проти статевої свободи на окупованих територіях - російські виродки не зупиняються перед зґвалтуваннями українських жінок та дівчат.

Про те, як пережити не лише фізичну, а й емоційну травму жертвам сексуального насильства, повідомляє Telegram "Психологічна підтримка".

Насамперед, необхідно подбати про себе - звернутися за допомогою до медиків, а також до поліції та написати заяву про зґвалтування. Крім того, жертва не повинна звинувачувати себе в тому, що трапилося – вина тут лягає на ґвалтівника.

Потерпіла від насильства може відчувати різні емоції: злість, приниження, страх і заціпеніння. Також нормальною реакцією є почуття сорому та збентеження. Деякі жертв насильства починають віддалятися від своїх рідних, друзів - інші, навпаки, не хочуть бути одні.

У жертв сексуального насильства виникають проблеми зі сном та харчуванням, їм важко сконцентруватися на роботі та щоденних справах. Розмова про зґвалтування в безпечному середовищі за допомогою спеціаліста – найкращий спосіб забезпечити одужання.

Щоб отримати безкоштовну конфіденційну допомогу психолога або психотерапевта, вам потрібно залишити заявку на цьому сайті та описати свою проблему. Якщо ви перебуваєте на тимчасово окупованій території і не можете звернутися до поліції, повідомте про злочин до Офісу Генерального прокурора.

Телефон: 096-755-02-40 (Viber, WhatsApp, Telegram, Signal), електронна пошта: [email protected]. Потрібно вказати свої контактні дані.

Не варто мовчати про свої проблеми! Ваше життя – це ваша цінність!

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти зґвалтували в блокованому ними ж Маріуполі матір на очах її ж власного 6-річного сина. Жінка пізніше померла від отриманих ран.