RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Я ненавиджу Росію: 16-річна мешканка Маріуполя розповіла про жахіття війни

У мережі з'явилися записки 16-річної дівчини Каті, яка евакуювалася з Маріуполя, про те, як вона пережила цей місяць.

Про це повідомляє Telegram-канал KIEVMAP.

За березень молода дівчина бачила смерть своєї матері, яка померла за три дні до евакуації. До цього померла їхня сусідка, але через небезпеку перебування на поверхні її не могли винести з підвалу. 16-річна мешканка Маріуполя та її молодший брат тоді вперше відчули як погано пахнуть трупи. Коли все стихло, тіло сусідки виніс дядько дівчини, він підірвався на розтяжці.

Катя разом з іншими жителями їли, спали та ходили до туалету в одному підвалі. Вони їли голуба, від якого всіх потім рвало.

Коли настав час евакуації, дівчині та її братові довелося залишити померлу маму у підвалі, її так і не дали поховати. Катя дзвонила своєму рідному дядькові в Росію, розповісти про смерть його сестри, але він зробив вигляд, що не знає ніякої Каті. Після чого він написав із чужого номера, щоб його племінниця більше не писала йому, бо це небезпечно для його сім'ї в Росії, і що його сестру вже не повернути.

Після перемоги України, Катя планує повернутись до Маріуполя. У новозведеному будинку на місці, де раніше був будинок молодої дівчини, Катя в день смерті матері ходитиме в підвал і нести квіти на її пам'ять.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що влада Маріуполя озвучила дані про жертви російського обстрілу Драматичного театру.