RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Велика субота 2022: тексти сильних молитов

Велика субота – дуже важливий день для всіх православних християн. Це час великої печалі, коли світ сумує за похованням Спасителя Ісуса Христа, але водночас це день великої радості. Це найкращий день у році, коли ми можемо молитися про прощення гріхів.

"Апостроф" зібрав найсильніші молитви, які варто проговорити цього дня.

"Господи Ісусе Христе, мій справедливий суддя! Я знаю, що мої гріхи незліченні. Ось чому я молюся тобі в цей день, коли Йосипа і Никодима помістили в Гробницю, Ти зійшов у пекло своєю Святою і Обоженною душею і звідти прогнав тьму світлом Свого Божества і приніс велику радість своїм нащадкам нашим, бо ти врятував їх від страшного рабства і підніс на небо.

"Похорони мої гріхи і злі і хитрі думки, щоб вони загинули від мого розуму і щоб не боролися з моєю душею. Спаліть темне пекло мого серця, прогніть темряву моїх гріхів і підніміть мій розум до неба, щоб я міг радіти перед Твоїм Обличчям".

Отже, Господи, прийми мою смиренну молитву як благоухальне вподобання, про молитви Твоєї коханої Матері, що бачила Тебе на Хресті, убитому між двома розбійниками, і за страшні болі Твої було поранено її серце; який разом із учнями та мироносицями поклав тебе в могилу, хто на третій день побачив тебе воскреслим з мертвих, а при піднесенні твоєму бачив, як ти підіймаєшся з землі на небо у супроводі святих ангелів твоїх.

Помилуй, Господи, живих і мертвих за молитви Твоїх Святих, яким я, недостойний, говорю: О благословенні раби Божі! Не переставай молитися Йому вдень і вночі про нас, недостойних, які завжди помиляються з такою кількістю незліченних гріхів! Заступайся за нас за Божий дар і допомогу, про які ми не знаємо, як правильно просити. Амінь” .

А це молитва, звернена до Господа Ісуса Христа, на подяку за вищу жертву.

"Господи Ісус Христос, мій суддя, я знаю, що моїх гріхів незліченна кількість. Тому я молюся до вас у цей день, коли, помістивши Йосипа і Никодима в гробницю, ви зійшли в пекло зі своєю Святою та Обоженною душею, і звідти ви зняли тьму світлом Свого Божества і принесли величезну радість нашим предкам, тому що ти врятував їх від страшного рабства і піднісся на небо.

Спаліть темне пекло мого серця, прогніть темряву гріхів і підніміть мій розум до неба, щоб я міг радіти Твоєму Особі. Отже, Господи, прийми мою смиренну молитву, як пахощі, про молитви Твоєї коханої Матері, що бачила Тебе на Хресті, убитому між двома розбійниками, і від страшного болю Твого було поранено її серце, яке разом з учнями і мироносицями покладено в гробу на третій день вони побачили, як Ти воскрес із мертвих, і при вознесенні Твоєму Він побачив, як Ти підіймаєшся з землі на небо у супроводі Твоїх Святих Ангелів”.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що можна і що не можна робити у Велику суботу.