RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Допомога дітям-біженцям: як її оформити без батьків

Міністерка соціальної політики України Марина Лазебна заявила, що вимушено внутрішньо переселені українські діти без супроводу батьків або законного представника зможуть отримати допомогу на проживання. Уряд ухвалив рішення щодо забезпечення виплат на проживання у розмірі 3 тисячі гривень щомісяця таким дітям.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України на своєму Telegram-каналі.

Також рішення враховує різні форми влаштування та догляду за внутрішньо переселеними дітьми.

"Через воєнні дії маємо ситуації, коли малолітні діти до 14 років евакуювались без супроводу батьків чи інших законних представників. Причини різні. Хтось втратив зв’язок з батьками через воєнні дії. В інших випадках батьки не могли евакуюватись разом з дитиною через стан здоров’я, необхідність догляду за іншим членом родини, службові обов’язки, і тому відправили дитину в умовно безпечне місце з родичем чи знайомим", - зазначила Лазебна.

За її словами, для того, щоб ці діти змогли отримати грошову щомісячну допомогу, потрібно подати заяву від імені дитини її родичам, особам, яких батьки або законні представники дитини письмово уповноважили супроводжувати її, а також людям, які тимчасово взяли в свою родину таку дитину.

Крім того, забезпечується контроль за дотриманням прав цих маленьких українців службами у справах дітей.

"Для цієї категорії ми продовжили до 15 травня строк подання заяв, відповідно до яких виплатимо допомогу, починаючи з березня", - додала міністерка соціальної політики України.

Хто може подавати заяву від імені такої дитини:

  • людина, яка перебуває у сімейних, родинних відносинах (у тому числі хрещені батьки), за наявності документа, що підтверджує це, виданого службою у справах дітей за місцем звернення;
  • людина, яку батьки або інші законні представники уповноважили супроводжувати дитину, із письмовою заявою одного із законних представників, завіреною органом опіки та піклування;
  • людина, до сім’ї якої тимчасово влаштовано дитину, яка залишились без батьківського піклування із копією наказу служби у справах дітей про тимчасове влаштування.

Гроші виплачуються на поточний рахунок ЄПідтримка або банківський рахунок заявника.

Нагадаємо, із травня фінансову допомогу внутрішньо переміщеним особам будуть виплачувати лише за певних умов, а черговий транш на виплати перерахують уже на початку травня.