RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Окупанти вивозять з України один із "стратегічних" продуктів: Європа вже готується до дефіциту

Окрім зерна, яке рашисти тонами вивозять із України, вони почали красти й олію. Так, російські окупанти пограбували завод із виготовлення олії та вивезли той товар, який готувався на експорт.

Про це повідомила уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова на Facebook-сторінці.

"Російські загарбники викрадають українську продукцію з тимчасово захоплених територій Запорізької області. Їхньої черговою жертвою став Пологівський олійноекстракційний завод", - повідомила вона.

Зазначається, що до окупації завод був одним із найбільших бюджетоутворюючих підприємств Пологівського району.

Варто зауважити, що Україна є найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії. З початку російського вторгнення експорт олії зупинився, а у Європі вже готуються до дефіциту цього продукту.

"Викрадення продовольства з окупованих територій є порушенням Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни та воєнним злочином згідно зі статтею 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду", - резюмувала Денісова.

Раніше ми писали, що з України не можуть виїхати близько 25 мільйонів тонн зерна унаслідок блокади чорноморських портів країною-терористом РФ та проблем із інфраструктурою, спричинених повномасштабної війною.