RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Основна мета рашистів – Донбас: актуальна карта бойових дій

Основною метою російських окупантів в Україні є оточення українських сил на сході та вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, для її досягнення росіяни намагаються оточити українські війська у котлі між Ізюмом та цими областями.

Про це повідомляє Американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що у Росії продовжуються великі проблеми із формуванням сил. Високопоставлений представник міністерства оборони США заявив, що США не спостерігають жодних ознак нової великої російської мобілізації. Він додав, що наразі в Україні перебуває 97 батальйонних тактичних груп (БТГ).

Російські війська в Україні продовжують демонструвати низький бойовий дух та погану дисципліну, бойові дії у багатьох районах зайшли в глухий кут. Високопоставлений представник міністерства оборони США заявив, що російські війська на Донбасі не підпорядковуються наказам найвищих генералів.

Російські війська в районі Запоріжжя знаходяться в дуже низькому морально-психологічному стані, скаржаться на неефективність операцій, часто зловживають алкоголем і стріляють за власною технікою, щоб не потрапити на передову.

Російські війська не робили підтверджених наступів на південний схід або південний захід від Ізюму 9 травня, але, ймовірно, намагаються зосередити сили, необхідні для відновлення наступальних операцій найближчими днями.

За останні 24 години окупанти трохи просунулися в районі Сєверодонецька.

Російські сили, ймовірно, продовжують стягувати війська у Білгородській області, щоб завадити українським контратакам навколо Харкова вийти на українсько-російський кордон.

Російські підрозділи в Запорізькій області перегруповуються і, ймовірно, отримають підкріплення з сил, які раніше дислоковані в Маріуполі.

Кремль, як і раніше, стикається з серйозними проблемами мобілізації сил, і зусилля з "таємної мобілізації", що продовжуються, навряд чи призведуть до істотної бойової могутності.

Раніше "Апостроф" публікував зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 10 травня.