RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Дефіцит палива: влада вигадала спосіб швидше порадувати українців

На кордоні України зроблять пункт пропуску виключно для ввезення палива. Це необхідно для успішної боротьби з дефіцитом пального, який виник через агресію Російської Федерації.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

За його словами, колосальне завантаження на українських кордонах зараз помітно ускладнює транспортування палива до нашої країни.

"Найближчими днями реалізується питання про обмеження одного з пропускних пунктів тільки для пального", - сказав чиновник.

Йдеться про окрему дорожню смугу, яка використовуватиметься бензовозами.

Водночас Найєм не уточнив назву КПП або країни, на кордоні з якою діятимуть зазначені обмеження, пояснивши це небажанням створювати ажіотаж.

Раніше спроби уряду зменшити черги на кордонах із країн ЄС до України призвели до суттєвого ускладнення ввезення деяких автомобілів без сплати податків.

З третього травня, згідно з розпорядженням Кабміну, ввезення авто для особистого користування з "нульовим розмитненням" дозволили лише через три пункти пропуску: Грушів та Устилуг на кордоні з Польщею (у Львівській та Волинській областях відповідно), а також Малий Березний на кордоні зі Словаччиною (у Закарпатській області).

Таким чином, перед зазначеними трьома КПП утворюються величезні черги на кілька кілометрів, які тягнуться навіть через іноземні населені пункти.