RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Як з початку весни змінилися військові плани Кремля в Україні: карта

Збройні Сили України змушують своїми контрнаступами щомісяця війни переглядати російським окупаційним військам свої цілі, зменшуючи їхній "апетит" дедалі більше. З'явилася наочна мапа, як українські воїни проганяють рашистів зі своїх земель усю весну 2022 року.

Відповідною картою поділився на своїй сторінці у Facebook український захисник Леонід Скрипченко.

Читайте також: Перемога над ворогом під Харковом та оборона Донбасу: онлайн подій війни 14 травня

"Коригування планів генштабу РФ з оточення українських сил по ходу війни", - написав він.

Судячи з цієї карти, окупанти з кожним місяцем війни дедалі більше здають свої позиції, у прямому сенсі цього слова. ЗСУ їх жене все далі з території України.

Якщо у березні ворог хотів захопити українське місто Дніпро, то вже у квітні скоригував свої плани домогтися Петропавлівки Дніпропетровської області, а у травні ЗСУ знову змінили цілі ворожого війська вже до Дружинки. У червні, ймовірно, рашисти вкотре спробують оточити українські війська у Соледарі на Донеччині.

Фото: facebook.com/leonid.skrypchenko

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ відтіснили російських окупантів до кордону у Харківській області, чим заблокували одну з головних ліній постачання ЗС РФ в Ізюмі. Перехід від оборони до контрнаступу є переломним моментом та кульмінацією у російсько-українській війні. Настрої, які наразі присутні в окупаційних військах, можуть зіграти на руку українським захисникам для спричинення повного краху серед російських бойовиків.