RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Донбас, як "трамплін": які три головні сценарії війни розглядають на Заході

Захід почав активно говорити про те, що повномасштабна російсько-українська війна досягла критичної стадії, під час якої визначається її завершення. Наразі міжнародні розвідники виділяють три основні сценарії щодо розвитку подій.

Про це повідомили в CNN.

Переломний момент, скоріше за все, буде стосуватися фронту в Луганській та Донецькій областях, який зараз найактивніший. Три основні варіанти продовження повномасштабної війни РФ проти України:

Перший варіант

Російське окупаційне військо продовжить атакувати ЗСУ на Донбасі та намагатиметься закріпити досягнутий успіх у Луганській та Донецькій областях.

Другий варіант

Лінія фронту частково "заморозиться" на місяці або роки, однак така ідея не підходить жодній із сторін, оскільки це лише додасть нових втрат, економічних збитків та поглибленню кризового тиску.

Третій варіант

Якщо в Кремлі у черговий раз переглянуть свої військові плани, то Путін може оголосити перемогу заздалегідь, особливо за умови захоплення території Донбасу. Крім того, якщо рух російських окупантів буде дуже активним на цьому напрямку, то пізніше регіон можуть використати як "трамплін" для окупації й інших областей України.

Раніше "Апостроф" показував актуальні карти боїв в Україні. Російські окупанти готуються наступати вздовж основних транспортних магістралей на Донбасі та захопити завод "Азот".