RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

Всі новини

Жив по підвалах, доки не вивезли волонтери: історія 6-річного сироти з Маріуполя

Російські окупанти тримали Маріуполь у блокаді кілька місяців, убиваючи мирних мешканців, руйнуючи місто та залишаючи дітей без батьків. Один хлопчик з Маріуполя через дії росіян ще на початку повномасштабної війни втратив батьків і був змушений ховатися у підвалах сам - зараз над ним опіку взяла сім'я із Слов'янська.

Про це зняли сюжет журналісти з видання "Настоящее Время".

Мама й тато 6-річного Іллі померли під час блокади Маріуполя: вони загинули від російських снарядів. Хлопчик залишився сам і був змушений ховатися у підвалах від ворожих обстрілів разом із сусідами протягом 3 тижнів, доки його не забрали волонтери.

Зараз про Іллю дбають Марія та Володимир із Слов'янська, які хочуть усиновити хлопчика. До того ж 6-річний маріуполець вже називає опікунів "мамою" і "татом".

"Він каже: ось у мене померли батьки, а як я тепер тут буду сам на землі? Я йому пояснила, що це війна, жорстока війна. І таке буває, на жаль. Але ти зараз не один. Ми тебе забрали і будемо про тебе дбати. Ми будемо тебе любити", - розповіла Марія про те, як налагоджувала спілкування з дитиною.

Хлопчик рідко говорить про пережите в Маріуполі, однак одного разу розповів: він настільки був голодний, що почав їсти іграшку свого друга. Зовсім маленька дитина втратила батьків, жила в підвалах та голодувала через росіян та їхні ворожі дії, спрямовані на геноцид українського народу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що всиновити дитину в Україні буде простіше - незабаром можна буде подавати документи через "Дію".