RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Підробіток" на дому: аферисти в Україні вийшли на "новий" рівень під час війни - у чому суть схеми

Шахраї в Україні продовжують вигадувати нові схеми обману, попри повномасштабну війну в країні. Зокрема, дуже поширеними стали оголошення про легку роботу, з якою може впоратися будь-хто.

Про це розповіла ведуча Олена-Христина Лебідь.

Шахраї, зокрема, дають оголошення про вакансію наборника тексту. На співбесіді людині кажуть, що вона підходить. Але для працевлаштування необхідно спершу відправити "заставну суму" у розмірі 250-300 гривень. Багато людей "ведуться" на подібні оголошення, бо від них не потрібні жодні знання та спеціальна освіта. У результаті претенденти залишаються без роботи та грошей.

Такий самий принцип обману в авторів оголошень про набір збирачів браслетів або кулькових ручок. Крім цього, шахраї під час війни публікують оголошення, що "потрібні люди для плетіння сіток ЗСУ". Там людей просять перерахувати суму нібито перед відправкою вам сітки.

Як повідомляв "Апостроф", шахраї використовують нову схему викрадення особистих та фінансових даних із банківських карт українців, прикриваючись соціальними виплатами від держави.