RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Як позбутися в квартирі від мух і запобігти їх появі

Така прекрасна пора року, як літо має деякі недоліки, а саме - набридливі мухи, які залітають у помешкання і дошкуляють своїм дзижчанням.

Як позбавитися від мух вдома розповідає "Апостроф".

Від потрапляння набридливих і небезпечних комах у приміщення може допомогти попередня профілактика, а саме - дотримання чистоти вдома, негайна утилізація зіпсованих продуктів, а також наявність москітних сіток на вікнах.

Якщо ж мухи таки залетіли у будинок, боротися з ними можна за допомогою народних методів.

Оскільки ці шкідники не переносять різких запахів, тому для боротьби з ними використовують:

  • ефірні олії лаванди, м'яти, евкаліпта, гвоздики, лавра. Особливо їх дія ефективна з використанням спеціальної аромалампи. Вона забезпечує поширення запаху по всьому будинку. Також можна змастити такими оліями отвори дверей та вікон;
  • гвоздика сама по собі має дуже виражений аромат, тому можна просто насипати невелику кількість прянощів в чашку і залишити на кухні, де найчастіше живуть ці літаючі комахи;
  • лимон з гвоздикою також буде відлякувати мух. Потрібно просто увіткнути кілька бутонів у розрізаний цитрус;
  • розкладіть по кухні лавровий лист, він також допоможе позбутися від небажаних гостей;
  • цибуля, у великій кількості, також буде дратувати цих шкідників;
  • а ось якщо хочете не тільки вивести мух, але й змінити обстановку — посадіть лаванду в горщиках.

Усі вищеперераховані методи безпечні для людей, за умови, що у мешканців будинку немає алергії на ці запахи. Якщо ж у будинку проживає алергік або є маленькі діти, краще використовувати інші способи.

Якщо народні методи здебільшого відлякують комах, то спеціальні засоби повністю їх знищують. До них належать спеціальні стрічки, які мають привабливий для мух запах – шкідники злітаються на нього, а полетіти вже не можуть. Також можна використовувати фумігатори, не забуваючи при цьому регулярно міняти пластинки. Іще один надійний метод – використання спеціальних аерозолів. Однак, варто пам'ятати, що вони шкідливі також і для людей, тому під час обробки у приміщенні нікого не повинно бути, а після цього кімнату необхідно провітрювати, як мінімум, дві години. Для посилення ефекту процедуру необхідно буде повторити через два тижні.

Раніше ми публікували народні і "хімічні" способи виведення попелиці у саду і на городі.