RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

У "розрив" із РПЦ не повірили: у Львові заборонили Московський патріархат

Запит на зречення Української Православної Церкви від Москви існував в українському суспільстві вже довгі роки, а відтепер зроблено перший крок до цього - у Львові офіційно заборонили діяльність московського патріархату.

Про це повідомив депутат Юрій Ломага на Facebook-сторінці.

Зазначається, що таке рішення було ухвалено під час засідання сесії Львівської міської ради.

"Мною була підготована ухвала про заборону діяльності Української православної Церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви "Група Догнала" на території Львівської міської територіальної громади і я дякую колегам-депутатам, які підтримали цю ініціативу", - йдеться у повідомленні.

Ломага зазначив, що діяльність вищезазначених структур носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер, а також свідомо і неприховано спекулює на релігійних віруваннях українських громадян з боку російських окупантів. Окрім цього, діяльність церкви московського патріархату призводить до штучного протистояння і розколу українського суспільства на релігійній основі, з метою консолідації українського народу – аби запобігти цьому було ухвалено відповідне рішення.

Раніше ми писали, що Митрополит УПЦ МП митрополит Лонгін (Михайло Жар) "подякував" голові РПЦ Кирилу Гундяєву за те, що він благословив росіян на вбивство українців під час війни.