RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Івана Купала 2022: які трави потрібно збирати і навіщо

Щорічно 7 липня в Україні відзначають Івана Купала – одне з найдавніших та загадкових свят, яке символізує єднання води та вогню, а також дає початок життю та розквіту природи.

Також у цей день відбувається масовий збір лікувальних трав, пише “Апостроф”.

Вважається, що особливої цілющої сили купальська трава набирає на схід Сонця. В ідеалі лікарські рослини збирають на світанку, подалі від населених пунктів та доріг, обов'язково із чистими помислами. Тоді, крім природних цілющих властивостей, рослини набувають і великої магічної сили.

Однією з найсильніших вважається трава тирлич жовтий. Відвар з неї потрібно робити в новому горщику, який купували не торгуючись. Цим відваром вмиваються, щоб привернути увагу хлопця, що сподобався. При цьому треба тричі сказати: "Тирлич, тирлич, мого милого поклич!" За повір'ям, такий обряд допомагає дівчині швидше вийти заміж.

У любовній магії також використовується барвінок, який змушує хлопців "стелитися" перед дівчатами.

Відвар з любистку, який у народі називають "любовним коренем", дозволяє завжди залишатися молодою, красивою та привабливою для протилежної статі. Для цього потрібно додати його до ванни. Також у воду для купання додають сім бутонів троянд. Вважається, що це допомагає залучити кохання.

Звіробій, зібраний на Івана Купала, відлякує нечисть нарівні із сонячним світлом.

Раніше ми писали про історію свята Івана Купала, правила ворожіння та ключові заборони.