RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Можна окупувати території, але не серця: у Криму молодь виконала найпопулярніші українські хіти, відео

На концерті з нагоди Дня молоді, що відбувся 30 червня у смт Чорноморське тимчасово окупованої Автономної республіки Крим, заспівали найпопулярніші пісні українських виконавців, заборонених у РФ.

Відповідне відео опублікували "НикВести”.

Йдеться про хіти “Люди” вокаліста та автора текстів гурту “Бумбокс” Андрія Хливнюка, “Обійми” фронтмена “Океану Ельзи” Святослава Вакарчука та ”Спі собі сама” Андрія Кузьміна (Кузьма Скрябін).

Варто зазначити, що музику Андрія Хливнюка та його гурту заборонено в Росії ще з 2014 року. Творчість Святослава Вакарчука потрапила під заборону 17 березня цього року.

Текст пісні “Обійми” починається словами “Коли настане день, закінчиться війна”. Таким чином, крім того, що самого автора внесено у РФ до списку заборонених, так ще й у пісні використано “заборонене” російською владою слово “війна”, за використання якого можна отримати до 15 років позбавлення волі.

Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін), який загинув у 2015 році, також завжди відкрито засуджував агресію Росії проти України та прямо називав події на Донбасі у 2014 році розв'язаною Путіним війною.

Раніше фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук виступив на благодійному концерті у Польщі, де показав середній палець країні-окупанту.