RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

У Росії закінчуються ракети? Експерти звернули увагу на цікавий момент

Російське окупаційне військо не може відбити ні атаки української авіації, ні ракети ЗСУ, оскільки використовує у відповідь неефективні зенітно-ракетні комплекси С-300, які повинні б виконувати роль ППО, але ними б'ють і по наземних цілях.

Читайте також: Ворог підло обстріляв Харків та Миколаїв: онлайн війни 11 липня

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ІSW) у зведенні 10 липня.

Така поведінка російських окупантів може свідчити, що в них дефіцит ракет класу "земля-земля". Наприклад, у неділю, 10 липня, російське окупаційне військо завдало повітряних, ракетних та артилерійських ударів на південному напрямку, зокрема, вдарило ракетами із ЗРК С-300 по наземних об'єктах у Херсонській та Миколаївській областях.

"Використання зенітних ракет у такий спосібнеефективне, тому що вонинесуть невелике бойове навантаженняі оптимізовані для ураження літаків у польоті, а не наземних цілей", - наголосили в ISW.

До того ж країна-терорист Росія використовувала ракети із С-300 в якості штурмовика, що вказує на труднощі окупантів у захисті від українських пілотованих повітряних операцій і ракетних ударів на південному напрямку.

"Рішення використовувати ракети С-300 у такій ролі в цих обставинах може вказувати на те, що в Росії закінчуються ракети класу "земля-земля" або деталі, необхідні для систем наведення чи зв'язку ракет класу "повітря-повітря", - резюмували військові аналітики

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ знищили командні пункти Росгвардії у Херсоні. Російські окупанти не змогли відбити українську атаку.