RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні збільшили соціальні стипендії: кому і скільки платитимуть

Український уряд затвердив Порядок призначення і виплати соціальних стипендій Верховної Ради України для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, а також підвищив її розмір для дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей та для тих, хто позбавлені батьківського піклування.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України у Facebook.

Так, сироти або позбавлені батьківського піклування до 18 років, які навчаються в закладах фахової передвищої та вищої освіти, тепер будуть отримувати 5 891 гривень. Ця ж категорія дітей з 18 до 23 років матиме стипендію 5 582 гривні.

Водночас студенти закладів фахової передвищої освіти з малозабезпечених сімей отримуватимуть 1 335 гривень. А студентам закладів вищої освіти з малозабезпечених сімей виплачуватимуть 1 770 гривень.

Ці стипендії можуть отримувати студенти без академічних заборгованостей, незадовільних результатів навчання та які включені до рейтингу успішності.

Раніше ми писали, українці вимагають скасувати очну освіту у школах у воєнний час. Відповідна електронна петиція за майже місяць на сайті президента набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. Тепер її повинен розглянути президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що адвокат пояснив, що Закон України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" звільняє від мобілізації осіб, які здобувають передвищу та вищу освіту, а також тих, хто здобуває професійну (професійно-технічну) освіту.