RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Як правильно розпушити землю після дощу, щоб не нашкодити овочам

Українським садівникам дали кілька порад про те, як правильно розпушити землю після дощу, щоб коріння рослин отримувало достатню кількість кисню.

Про це пише ТСН.

Садівникам рекомендують не бігти відразу на город після рясних дощів. Якщо ви хочете, щоб рослини добре росли, необхідно почекати один день, після чого приступати до роботи. На ґрунті після зливи має утворитися скоринка, але вона ще повністю не висохне.

У певні місяці року садівникам доведеться розпушувати грядки від 3 до 7 разів ще до того, як з'являться сходи. Тому важливо віддавати переваги тим культурам, які можна посіяти "маяковим" методом – редис і салат.

Розпушувати ґрунт необхідно до появи перших сходів, проте експерти не рекомендують заглиблюватися в землю – достатньо буде глибини до 3 сантиметрів. Коли проявилися перші сходи - можна зайнятися очищенням від бур'янів і збільшити глибину до 5 см.

Коли рослини вже дорослі і добре витягнулися догори - можете розпушувати землю до 15 сантиметрів. Також експерти рекомендують звернути увагу на якісний інвентар для городу, а перевагу краще віддати легкій сапці. Цей інструмент дозволить працювати на невеликій глибині та підняти ґрунт після дощу, не зачепивши при цьому кореневу систему.

Останнє правило розпушування землі – траншеї, які необхідно зробити між грядками, якщо вони розташовані у низині. Завдяки цьому волога не застоюватиметься на вашій ділянці, а коренева система продовжить своє зростання.

Раніше ми розповідали, як змусити груші та яблуні плодоносити щороку.