RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Кидати солдата у штикові атаки безглуздо: військовий аналітик пояснив шанси ЗСУ на наступ

Збройні сили України мають шанс провести успішний наступ, використовуючи тактику виснаження противника.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив військовий експерт Петро Черник.

Як зазначив експерт, лише невеликими кроками та поступово витісняти ворога буде найкращою тактикою для українських військових. Він додав, що зараз на 95% йде війна артилерії, а тому нерозумно відправляти бійців під снаряди, яких противник має багато.

"Щонайменше 5 тисяч робочих стволів у них є. А артилерійський безліміт у них не вичерпаний. У Росії є сталеварні заводи, металорізальні верстати - 38 тисяч, ще з часів першого ленд-лізу, саме для цього їх і постачали. А порох - це целюлоза, яка робиться з дерева. За запасами дерева Росія знаходиться на першому місці у світі. Тому кидати у штикові атаки нашого безцінного солдата - це не мудро", - заявив Черник.

Військовий експерт порадив набратися терпіння, бо війна може тривати рік-два, а може й 10 років. За його словами, навіть після закінчення правління Путіна ситуація не зміниться: для цього у неї, як мінімум, потрібно забрати ядерну зброю, має змінитись не одне покоління росіян, а як максимум – треба, щоб Росія розпалася.

Детальніше також читайте у матеріалі "Апострофа": Рівновага на фронті буде порушена протягом місяця - військовий аналітик.