RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Чому удару по Кримському мосту найближчим часом не буде: генерал дав відповідь

Збройні Сили України не будуть знищувати Кримський міст найближчим часом. Водночас він залишиться ціллю для українських військових у разі масштабного контрнаступу на Херсонському та Запорізькому напрямках.

Про це повідомив генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж в інтерв'ю "Обозревателю".

"По-перше, звичайно, він дуже захищений, нейтралізувати його складно. Це не Антонівський міст, по якому ми можемо наносити системні удари. Для того, щоб нейтралізувати Кримський міст, щоб зруйнувати його, потрібні дуже великі і бойові засоби і засоби придушення системи ППО, які там розгорнула Росія", - сказав він.

Утім, коли ЗСУ продовжать руйнувати ворожі склади, штаби, переправи, і з'явиться можливість взяти в кільце росіян на півдні країни під час контрнаступу на Херсонському і Запорізькому напрямках, то це стане вирішальною фазою українського успіху.

"І для того, щоб перекрити постачання озброєнь і техніки ворога, а тим більше створити паніку, це буде найважливішим фактором. Він (Кримський міст, - ред) буде грати як військову роль - недопущення поповнення резервів російської армії, так і, головне, морально-політичну, тому що загальна паніка і серед військових, і серед мирного населення, звичайно, призведе до серйозних змін у свідомості росіян. Це може викликати масову втечу з Криму як військових, так і цивільних, що підтримують Росію", - зазначив Маломуж.

За словами генерала, зараз немає термінової необхідності ні у військовому, ні в стратегічному плані руйнувати Кримський міст.

"Зараз ми не зможемо скоординувати всі сили, щоб завдати удару, який зіграє вирішальну роль в руйнуванні моста, але при підготовці операції, при постачанні великих засобів сил і техніки, при концентрації вогневих можливостей, великих зарядів, в процесі загальної операції ми зможемо отримати максимальний ефект від руйнування моста", - наголосив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як ракети ATACMS змінять хід війни.

Також "Апостроф" писав, що ЗСУ знищили ворожий аеродром в окупованому Криму, а разом з ним щонайменше 9 російських літаків.