Фахівці дали рекомендації, як краще зберігати часник у будинку, щоб він не зіпсувався. Для того, щоб він не погнив, не втратив свої ароматичні та смакові властивості, потрібно докласти максимум зусиль.
Про це повідомляє Telegram-канал "Вдале місце".
Часник для тривалого збереження необхідно забезпечити певними умовами. Найвдаліші методи зберігання:
- у стерилізованих банках, розподіливши по всьому об'єму тари, пересипавши сіллю чи борошном. Банку треба сховати у прохолодне затемнене місце, прикривши горловину бавовняною тканиною чи марлею. Можна не закривати і навіть небажано;
- заплетеним у коси - для цього, викопуючи часник, треба зберігти його довгі хвостики (до 20 см). Можна заплести як звичайні коси та підвісити до стелі;
- у сітках або панчохах - зав'язавши зверху вузлики, часник треба підвісити на гак;
- закатавши у банки з соняшниковою або оливковою олією. Часник необхідно почистити та розділити на зубчики, заливши до верху олією;
- використовуючи кошики чи скриньки з отворами. Часник потрібно помістити на кілька секунд у розплавлений парафін і покласти у місце для зберігання;
- запакувавши у паперові пакети і зберігаючи в холодильнику на нижній полиці (у пакеті мають бути отвори);
- у пакетах із заздалегідь відкачаним повітрям - у вакуумному середовищі він точно не засохне і не зіпсується.
Раніше ми писали, що городникам розповіли таємниці правильного збору з грядок часнику у сезон дощів.