RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Синхронний процес: у трьох країнах Східної Європи позбавляються радянської спадщини

Влада трьох країн Східної Європи активно позбувається залишків радянської спадщини: спостерігається справжній пам'ятникопад.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на повідомлення та відео у мережі.

Так, у латвійській Ризі знесли монумент, присвячений радянським військовим. Зокрема, 25 серпня демонтували 79-метрову стелу.

Момент падіння пам’ятника зафіксували на відео.

У місті Мальборк (Польща) знесли пам’ятник Червоній армії СРСР, споруджений у 1945 році.

Комуністичних символів позбулися іще в одному польському місті - Бжеґ. Там теж знесли радянський пам’ятник солдатам радянської Червоної Армії.

В Одесі вирішили прикрити радянські символи - барельєф ордена Леніна - на фасаді залізничного вокзалу. Його закрили банером.

Тим часом Білорусь вирішила знести кладовище солдатів Армії Крайової, які загинули у 1944 році. У МЗС Польщі повідомили, що "зареєстрованих поховань" на місці вже немає: жодного із 22 хрестів.

У МЗС пообіцяли дати відповідь на такі дії. За словами представника відомства Лукаша Ясіни, Режим поплатиться за ці акти варварства.

Також ми повідомляли, що історик розповів, як поляки допомагали УНР звільняти Україну від більшовиків.

Раніше ми писали, що у "Дії" запускали опитування щодо декомунізації - українців просили допомогти визначитися, що робити із гербом СРСР на щиті монумента "Батьківщина-мати".