RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Половина шкіл не готова до навчального року: у МВС випустили спеціальну абетку

Майже половина навчальних закладів в Україні не готова до початку навчального року.

Про це повідомив заступник очільника Міністерства внутрішніх справ Євген Єнін.

За його словами, на сьогоднішній день створення безпечного освітнього середовища є основним завданням влади. За останніми даними, лише понад 5% українських шкіл забезпечені укриттями на випадок ракетних обстрілів з боку ЗС РФ.

"МВС активно співпрацює в військовими адміністраціями та балансоутримувачами навчальних закладів, надаючи їм всю можливу методичну підтримку. За кожним навчальним закладом України, незалежно від форми власності, закріплений відповідальний співробітник ДСНС, який готовий надати методичну підтримку і рекомендації з питань безпеки. Ми починали з трохи більш ніж 10% готовності навчальних закладів до навчального року. Сьогодні ми маємо трохи більше 50%, які охоплюють понад 50% студентів, учнів, дошкільнят", - продовжив Єнін, коментуючи початок навчального року в Україні та підготовку до нього.

Для того, щоб українські діти були готові до можливих викликів війни, МВС створило спеціальну абетку, яка містить рекомендації щодо поведінки у найбільш типових екстраординарних ситуаціях, пов’язаних із воєнним станом. За словами Єніна, інструкція детально розповість дитині, що потрібно робити під час повітряної тривоги або у разі хімічної/радіоактивної небезпеки.

"Абетка також охоплює питання булінгу, дотримання Правил дорожнього руху. Це надзвичайно корисний посібник. І, до речі, мої діти почали сьогоднішній ранок з її вивчення. Тому раджу його всім для прочитання й використання", - додав заступник очільника МВС.

Спеціальна абетка від поліцейських для дітей доступна за цим посиланням.

Раніше ми розповідали, як продовжити навчання в українській школі, перебуваючи за кордоном.