Існують деякі важливі моменти під час засолювання огірків на зиму. Знаючи їх, робота не буде марною і овочі не зіпсуються.
"Апостроф" публікує секрети досвідчених господинь.
Попсуватися огірки можуть через низку факторів. Зокрема, у зв'язку з недостатньою стерилізацією банок чи кришок, неякісною обробкою огірків від пилу й бруду.
Всього цього можна уникнути, додавши додаткові компоненти:
- хрін - цю зелень цінують багато господинь за те, що здатна додати відтінку смаку, а огірки стануть дуже насиченими та хрумкими. Вони залишаться міцними і не зіпсуються, адже хрін має властивості пригнічувати активність шкідливої флори;
- гірчиця - цю приправу використовують для збереження твердості та хрусткості плодів, а також для уникнення псування огірків.
Раніше повідомлялося, як приготувати хрумкі малосольні огірки з часником.