Із настанням осені можливі і перші заморозки. Часто морози приходять несподівано і за ніч можуть знищити більшу частину врожаю.
Про те, як правильно підготувати овочі до мінусових температур, пише Аverto.
Городники розповідають, що морози попсувати особливо огірки, помідори та баклажани.
В огірків при тривалій температурі нижче +10 градусів почнеться поступове відмирання кореневої системи й стебел.
Помідори можуть витримувати короткочасні похолодання до +5 градусів. Морозостійкі сорти переносять нетривалі заморозки до -4 градусів при маловітряній погоді.
Урожай баклажанів можна збирати кілька місяців до морозів. Цей овоч дуже боїться перепадів температур. Він любить тепло, адже це - азіатський овоч.
Як уберегти овочі від морозів
Зокрема, радять чимось вкрити грядку: це може бути солома, плівка, газета, мішковина, ганчір'я. Все це треба робити на ніч, тоді як вранці - потрібно зняти покриття. Особливо треба знімати плівку.
Звичайно, що урожай бажано зібрати до морозів, але якщо його забагато, то можна зібрати частину, а решту, зокрема, помідори можна консервувати й обмороженими.
Раніше ми повідомляли, як правильно вибирати та зберігати картоплю.