Із настанням осені можливі і перші заморозки. Часто морози приходять несподівано і за ніч можуть знищити більшу частину врожаю.

Про те, як правильно підготувати овочі до мінусових температур, пише Аverto.

Городники розповідають, що морози попсувати особливо огірки, помідори та баклажани.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

В огірків при тривалій температурі нижче +10 градусів почнеться поступове відмирання кореневої системи й стебел.

Помідори можуть витримувати короткочасні похолодання до +5 градусів. Морозостійкі сорти переносять нетривалі заморозки до -4 градусів при маловітряній погоді.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Урожай баклажанів можна збирати кілька місяців до морозів. Цей овоч дуже боїться перепадів температур. Він любить тепло, адже це - азіатський овоч.

Як уберегти овочі від морозів

Зокрема, радять чимось вкрити грядку: це може бути солома, плівка, газета, мішковина, ганчір'я. Все це треба робити на ніч, тоді як вранці - потрібно зняти покриття. Особливо треба знімати плівку.

Звичайно, що урожай бажано зібрати до морозів, але якщо його забагато, то можна зібрати частину, а решту, зокрема, помідори можна консервувати й обмороженими.

Раніше ми повідомляли, як правильно вибирати та зберігати картоплю.