RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Дезертири тікають назад до РФ, а Кремль готує нове "гарматне м'ясо": зведення Генштабу ЗСУ

Продовжується 207-й день повномасштабної війни Росії проти України - окупанти продовжують зосереджувати зусилля на повному захопленні Донецької області і готують нове "гарматне м'ясо", водночас дезертири тікають назад до РФ.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Противник не припиняє обстрілів позицій української армії, а також стріляє по об'єктах громадянської інфраструктури. За добу російські окупанти завдали 3 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 40 обстрілів з РСЗВ по об'єктах на території України.

Ворог вів обстріли з танків, мінометів та артилерії по наступних напрямках:

  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Гута-Студенецька Чернігівської області та Рожковичі, Соснівка і Катеринівка Сумської областей;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Гоптівка, Стрілеча, Козача Лопань, Кудіївка, Висока Яруга, Вовчанськ, Гатище, Бударки, Куп’янськ та Миколаївка;
  • на Краматорському напрямку – Крива Лука, Пискунівка, Райгородок, Білогорівка, Озерне, Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Миколаївка, Сіверськ, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Нью-Йорк, Яковлівка, Зайцеве та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку – Костянтинівка, Авдіївка, Кам’янка, Опитне, Первомайське, Карлівка та Водяне;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів зазнали близько 25 населених пунктів. Зокрема, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Микільське, Кам’янське, Залізничне та Новопавлівка.

На Південнобузькому напрямку противник завдавав вогневого ураження по всій лінії зіткнення. Обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів. Серед них - Українка, Мирне, Квітневе, Новоросійське, Кобзарці та Ольгине.

У зв’язку з нестачею людських ресурсів для відправки на війну в Україні, на території Російської Федерації проводяться заходи так званої “внутрішньої самомобілізації”. Вони проходять у Курській області, під виглядом набору кандидатів до підрозділів матеріально-технічного забезпечення, а також у Нижегородській області.

Зокрема, співробітників організації “Атомохорона” набирають нібито до підрозділів охорони важливих об’єктів. Ті кандидати, які підписали контракт, проходять тижневий курс стрілецької підготовки і одразу направляються на поповнення в зону бойових дій.

Тим часом на території тимчасово окупованої Луганщини, зокрема в Біловодському районі, оголошено новий набір до так званих “підрозділів МВС”. Після значних втрат у боях, більшість штатних співробітників втекли або дезертирували на територію РФ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Куп’янськ, Гоптівка, Миколаївка Друга, Весела Долина, Одрадівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Правдине.

Раніше ми повідомляли, що Інститут вивчення війни (ISW) спільно з проектом Critical Threats, орієнтований на розуміння загроз та відстеження глобальних викликів, створив наочну карту перших 200 днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну.