RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Чому в пральні з'являється запах і як його позбутися: покрокова інструкція

Є кілька причин виникнення неприємного запаху з пральної машини. Його можна усунути лише генеральним чищенням, яке проводять у п'ять кроків.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Є кілька важливих правил: яке взуття можна прати в машинці

Причини виникнення

Є дві найпоширеніші причини появи неприємного запаху з пральні: пліснява та засор у зливному шлангу або каналізаційній трубі.

Перша причина з'являється, якщо засипати порошок більше належного, піна вся не змивається і залишається осад на барабані та ущільнювачі дверей. Туди прилипає бруд і пил, а в теплі та вогкості ця суміш стає привабливим місцем для бактерій та грибка.

Друга причина заважає брудній воді нормально зливатися, залишаючись у пральні. Звідси й затхлий запах.

Як позбавитися: інструкція

Крок 1: провести сервісне прання

Щоб усі бактерії загинули і не думали розмножуватися, необхідно раз на місяць проводити сервісне прання без речей та порошку на найдовшому режимі з максимальною температурою. Щоб ефект був ще кращим, слід додати в лоток для порошку миючий засіб для машинки або використовувати один із цих розчинів:

  • Сода та оцет. Змішати ¼ склянки води з такою ж кількістю соди, вилити у відсік для миючих засобів, а в барабан налити дві склянки столового оцту.
  • Лимонна кислота. Висипати склянку гранульованої кислоти у барабан, а після сервісного прання включити режим полоскання для змиву залишків розчину.
  • Відбілювач. Налити до 60 мл відбілювача у відсік для порошків, але не можна додавати інші миючі засоби, це може зіпсувати пральню. Якщо після сервісного прання з барабана пахне відбілювачем, потрібно запустити її ще раз вхолосту.

Крок 2: протерти гумову манжету

Для цього потрібно змішати столовий оцет і воду в пропорції один до одного і в рукавичках змочити в розчині ганчірку, протерши гуму. Якщо залишаються плями цвілі після такого ретельного чищення, значить вони вже не пройдуть і бажано замінити манжету.

Крок 3: вимити лоток для миючих засобів

Потрібно вийняти цей відсік з пральної машини та замочити у тазу з мильною водою. Потім протерти вологою ганчіркою. Для більш глибокого чищення нанести миючий засіб, наприклад, відбілювач, і потерти старою зубною щіткою. Потім все промити водою. Корпус, в якому стоїть ящик, теж необхідно почистити.

Крок 4: очистити фільтр зливного насоса

Спочатку необхідно відключити машинку від розетки і знайти фільтр. Він знаходиться з передньої сторони внизу (праворуч або ліворуч) і прикритий люком. Далі відкрити кришку та підкласти під машинку ганчірку. Почекати поки злиється вода з отвору, де стояв фільтр, а потім промити там все. Таке слід робити раз на місяць.

Крок 5: усунути засмічення

Далі слід перевірити зливальний шланг. Його необхідно від'єднати від машини і засунути у відро. Після того, як стіче вода, зняти інший кінець із труби, під'єднати шланг до крана та увімкнути воду. Таким чином все сміття змиється. Якщо засор все одно залишається в трубі, потрібно викликати майстра.

Профілактика виникнення неприємного запаху

Слід підбирати правильну дозу прального порошку, що зазвичай пишуть в інструкції на упаковці. Барабан краще тримати сухим, тоді бактерії не розмножуватимуться. Для цього достатньо після прання залишати дверцята відчиненими. Також необхідно протирати гумову манжету після кожного прання, щоб там не залишався осад.

Раніше ми давали п'ять корисних порад, як заощадити гроші при пранні білизни.