RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

На них чекає моральна катастрофа: психолог пояснила, чому росіяни радіють вбивству українців

Радість громадян Росії щодо руйнувань та загибелі українців під час війни говорить про успіхи пропаганди РФ з дегуманізації населення України в російській масовій свідомості.

Про це у коментарі "Апострофу" розповіла політичний психолог, віце-президент Асоціації політичних психологів України Світлана Чуніхіна.

Експертка переконана, що у разі поразки Росії у цій війні - на росіян неминуче чекатиме моральний занепад.

"Радощі" росіян з приводу руйнувань і жертв, завданих цими обстрілами, може вказувати не лише на крайній ступінь дегуманізації населення України в російській масовій свідомості, а й на масштаб моральної катастрофи, яка на них чекає внаслідок військової поразки. У цьому тріумфуванні виразно чується полегшення від того, що аварія великодержавних ілюзій, в які мільйони росіян інвестують свої життя, поки що відкладається", - зазначила вона.

Психологиня пояснила професійною мовою, чому росіяни спрямовують агресію та радіють поневірянням мирного населення. У психології є таке поняття, як виливати агресію на більш слабшого, якщо не вдається дати відсіч реальному противнику. У конкретному випадку - військовим Збройних сил України на полі бою.

"Неможливість завдати поразки ЗСУ на полі бою виливається у те, що у психології називається "зміщенням агресії", коли насильство переадресовується тому, що слабше. В даному випадку, цивільне населення. У військовому плані ці удари ракетами та "мопедами" по цивільній інфраструктурі нічого не дають", - наголосила вона.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Путін втратив контроль, він пригнічений – політичний психолог