RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Варто бути уважнішими: поради щодо вибору рибних консервів

Фахівці порадили, як вибрати рибні консерви для зимових запасів. Стверджують, що глянути на одну дату фасування інколи буває недостатньо для гарантії, що продукт не зіпсується.

Про це повідомляє Napensii

Читайте також: Білки, жири, вуглеводи: якими продуктами потрібно запастись на зиму.

Так, під час вибору рибних консервів важливо врахувати чотири нюанси: маркування, зовнішній вигляд бляшанки, термін придатності, вміст риби й добавок.

Маркування продукту

Варто запам'ятати, що на рибних консервах дату фасування разом асортиментним знаком і номером підприємства - зазвичай видавлюють зсередини чи наносять лазером. Обов’язковими є така інформація як: назва фірми й штрих-код країни, де був вироблений продукт.

Зовнішній вигляд бляшанки

Бляшанка з рибними консервами зберігатиметься довго, якщо має цілісний та без жодних вм'ятин з іржею вигляд. Поверхня має бути гладенькою й блискучою. Не беріть здуту, з будь-якими патьоками, опуклостями на денці чи іржавим нальотом. Такі консерви вважаються непридатними до вживання.

Дата випуску та термін придатності

Зверніть увагу на термін придатності. Хоч консерви можуть зберігатися 2-5 років, краще взяти ті, які треба вжити до одного року. Це якраз час, коли консерви набирають найкращого смаку, зберігаючи при цьому корисні речовини.

Вміст риби та добавок

Слід знати, що дійсно якісні консерви містять не менше 75% риби, а на 25% припадає заливка, бульйони чи соуси. Краще відмовтеся від продукту, де вказаний вміси риби на рівні 50-60%. Те саме стосується добавок, консервантів. Не беріть консерви з глутаматом натрію. Останній може свідчити про те, що продукт зроблений з неякісної риби.

Також ми писали, як закрити на зиму смачний грибний паштет із печериць: простий рецепт.