RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як топити будинок, якщо немає дров і газу: названі доступні джерела палива

Будинок можна опалювати не тільки дровами та газом, тому у разі неможливості використовувати ці два найпопулярніші варіанти палива, то можна це зробити за допомогою вугілля, брикетів та пелетів.

Про це розповідає видання "На пенсії".

Читайте також: Від грубки до термотрусів: як українцям підготуватися до складної зими

Вугілля

При виборі вугілля для опалення будинку зупиняються на антрациті, який має найкращі паливні характеристики, а витрати будуть мінімальні. Також антрацит довго і рівномірно горить та має максимальну тепловіддачу. Тонна такого виду вугілля коштує від 6 тисяч гривень. На 100 кв. м на три місяці потрібно близько трьох тонн.

Брикети

Паливні брикети також зберігають високу температуру горіння. Вони згоряють за приблизно півтори години, а потім ще кілька годин тліють. У порівнянні з дровами та вугіллям, після згоряння брикет маса золи залишається не більше 1%, від вугілля - 30-40% попелу, а після дров – до 15%. Брикети можна купити мінімум за 180 грн за 10 кг.

Пелети

Пелети являються найбільш екологічно чистим видом палива, які легкі у транспортуванні, утворюють безбарвний дим, не виділяють неприємних запахів, коли згорають, а також їх можна зберігати на тривалий термін. Але вони дорогі - від 10 тисяч грн за тонну.

Раніше ми публікували список необхідних речей, ліків та продуктів, якими варто запастися цієї зими.