RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Якщо відключили воду: прості способи, як зробити умивальник із підручних засобів

Фахівці дали поради, як зробити найпростіший рукомийник. Зокрема, зі звичайної пластикової пляшки.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Що робити, якщо після відключення світла зник мобільний зв'язок: інструкція

Рукомийник із пластикової пляшки

Для виготовлення умивальника знадобиться пластикова пляшка та шприц (на 2 або 5 мл).

Зі шприца й кришки потрібно виготовити клапан для рукомийника, проробивши ножем рівномірний круглий отвір у кришці. Шприц має заходити в отвір туго. Далі треба вставити шприц в отвір кришки та зрізати з нього край, щоб вийшла трубка та поршень міг виходити з трубки.

Потім потрібно взяти пластикову пляшку, зробити у дні отвір для витоку води та закрутити пробку із клапаном. Без отвору у пляшці - вода погано бігтиме. Рукомийник треба підвісити, закріпивши будь-яким зручним способом, можна дротом.

Принцип роботи простий: коли потрібно помити руки - достатньо натиснути на поршень і видавити його вгору.

Із п'ятилітрової каністри

Принцип подібний до попереднього варіанту, однак в даному випадку вийде більший обсяг. Знадобиться свердло, штир, ніж та ½ пластикової пляшки 1,5 літра.

Потрібно відрізати частину маленької пляшки. Треба взяти ту, що з шийкою. У дні п'ятилітрової каністри потрібно проробити отвір такого ж діаметра і вставити лійку в мийник. Потім підвісити на мотузку або дріт.

Із пластикової каністри

Для такого умивальника знадобиться металевий або пластиковий кран, пляшка для вирви, кріплення (цвяхи, ремінь та металеві скоби).

Внизу каністри треба зробити отвір, що збігається по діаметру з основою крана. Вмонтувати треба максимально щільно, адже закріпити конструкцію зі зворотного боку може не вийти.

З відра

Підійде відро з нержавіючої сталі. В нього треба вмонтувати кран. Краще оберіть гвинтовий. Розташуйте якнайнижче до основи. Далі треба прикрутити відро до дерев'яної дощечки (у 2-3 місцях, зокрема у верхній частині). Дошку можна помістити будь-куди: на стовп чи прибити до паркану.

Раніше ми писали, що якщо Росія продовжить завдавати ракетних ударів по критичній інфраструктурі, а українська ППО не зможе з цим впоратися, виникне реальна загроза, що столичний регіон на кілька тижнів залишиться без світла.