RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

На одному гектарі не виростуть: із чим не можна садити полуницю

Досвідчені дачники поділилися порадами, що не варто садити на поруч з полуницею. Мало хто знає, що за сезон полуниця може повністю вичерпати корисні елементи із ґрунту.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Готуємося до зимівлі: що потрібно зробити з полуницею з вересня до листопада

Городники стверджують, що варто вчасно вносити добрива, садити поруч рослини-компаньйони, які сприятимуть хорошому зростанню та плодоношенню ягід.

Що варто садити поруч із полуницею

Разом із полуницею добре вживаються цибуля та часник. Ці рослини здатні відганяти своїм ароматом шкідників, запобігати появі різних хвороб.

Ще шкідники бояться базиліку, коріандру, чебрецю, анісу, естрагону. Висаджують поруч із полуницею чорнобривці, які теж захищають культуру від шкідливих комах.

Водночас варто знати, що бобові насичуватимуть ґрунт азотом і розпушуватимуть його, проте є суттєвий мінус. Через них кислотність ґрунту та кількість бур'янів може підвищуватися.

Що не треба садити поруч із полуницею

Найбільш небажані сусіди - картопля, томати, стручковий перець, баклажани та огірки. Через це може знизитися урожайність, а рослини хворітимуть. Виснажує землю топінамбур, а насіння соняшника ще виділяє отруйні речовини.

Не можна садити поруч капусту та малину. Не садіть полуницю поруч із березою, яка теж може знизити врожай.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно саджати полуницю восени, щоб рослина могла вдало пережити зиму.